Revalidatie- en therapiezwemmen

therapie- en revalidatiezwemmen onder begeleiding  

door de lage weerstand van water is een zwembad de uitgelezen plek voor therapie of revalidatie. lichamelijke oefeningen in (warm) water helpen dan ook bij het soepel maken of houden van uw spieren. het water ontspant, wat pijnklachten vermindert. niet voor niets kan uw huisarts, specialist of fysiotherapeut u doorverwijzen naar fysiotherapie poelwaert voor therapie- en revalidatiezwemmen. 

speciaal opgeleide fysiotherapeuten van fyiotherapie poelwaert begeleiden u bij therapie- en revalidatiezwemmen. dit doen we in sportfondsenbad de hooghe waerd in ijsselstein. bij therapiezwemmen (in het recreatiebad) richten de oefeningen zich op conditie, stabiliteit, vergroten van mobiliteit, kracht, coördinatie en ontspanning. daarnaast is het een goede manier om in contact te komen met lotgenoten.

bij revalidatiezwemmen is het zwembad (wedstrijdbad) speciaal verwarmd tot een temperatuur van dertig graden en voorzien van een zwevende trap, een lift en andere voorzieningen. door middel van verschillende oefeningen zorgen we ervoor dat mensen met een aandoening (zoals reuma) pijnvrijer kunnen functioneren. de behandeling bestaat uit een groepsgedeelte en een gedeelte individuele begeleiding.

tijden

therapiezwemmen: dinsdag 9.00 – 9.30 uur / 9.30 – 10.00 uur / 10.00 – 10.30 uur

revalidatiezwemmen: woensdag 10.45 – 11.30 uur

therapie in water: donderdag 12.45-13.30 uur

een afspraak maken voor therapie- of revalidatiezwemmen