COPD

Misschien durf jij je niet goed in te spannen omdat je steeds zo benauwd of kortademig wordt. Fysiotherapie kan helpen om deze negatieve spiraal te doorbreken

COPD ( Chronic Obstructive Pulmonary Disease)

COPD is een verzamelnnaam voor longaandoeningen die zich kenmerken door een vernauwing van de luchtwegen. Daardoor kunnen normale dingen lastig zijn zoals traplopen, boodschappen doen of aankleden. Steeds benauwd zijn, veel hoesten en snel buiten adem zijn; het zijn klachten die je hinderen in je leven. Misschien durf jij je niet goed in te spannen omdat je steeds zo benauwd wordt. Fysiotherapie kan helpen om deze negatieve spiraal te doorbreken.

Behandeling

De fysiotherapeutische behandeling richt zich met name op het verbeteren van de fysieke capaciteit (conditie), de fysieke activiteit (dagelijks bewegen) en het behoud en/of vergroten van de zelfredzaamheid, waarbij ook rekening wordt gehouden met de psycho- sociale context van de COPD patiënten.

De behandeling wordt met u afgestemd op jouw persoonlijke situatie en doelen.

De fysiotherapeut werkt, waar nodig, samen met andere zorgverleners. De zorg zal grotendeels plaatsvinden in de fysiotherapiepraktijk, maar kan op indicatie ook aan huis geboden worden.

onderelen van de behandeling:

  • Het trainen van de conditie en spierkracht.
  • Oefeningen die helpen om in het dagelijks leven actiever te worden.
  • ademhalingsoefeningen en ademspiertraining
  • aanleren van hoest en huftechnieken om op een efficientere manier slijm lost te krijgen en op te hoesten

Doel behandeling

Het doel van de behandeling is om  zelf aan de slag te kunnen gaan met de tips en adviezen en ook na de therapie actiever te zijn én te blijven. We zetten de therapie alleen voort als het je echt niet lukt om zelfstandig actief genoeg te zijn.

De fyiotherapeut van fysiotherapie Poelwaert is aangesloten bij het COPD netwerk Utrecht en Chronisch zorgnet, waarbij door scholing de kennis up to date wordt gehouden  en door samenwerking met verschillende zorgverleners  het makkelijker wordt om jou  de juiste zorg te kunnen verlenen.

Fysiotherapie bij COPD wordt in de meeste gevallen vergoed vanuit de basisverzekering.

Neem contact met ons op voor meer informatie of maak gewoon een afspraak. We helpen je graag!

 

Contact

Telefoonnummer

 030 - 688 2239

Adres

Fysiotherapie Poelwaert
Pandora 57-66
3402 HW IJsselstein

Contact