Valpreventie

Ben je twee of meer keer gevallen in het afgelopen jaar? Of ben je een keer gevallen en ben je bang om weer te vallen? Fysiotherapie Poelwaert helpt je graag.

Valpreventie

Ben je twee of meer keer gevallen in het afgelopen jaar? Of ben je een keer gevallen en ben je bang om weer te vallen? Fysiotherapie Poelwaert helpt je graag. Door oefeningen vergroot je je spierkracht en balans. Ook leer je hoe je weer opstaat na een val. Meld je aan via je eigen huisarts in IJsselstein. Onze ouderenverpleegkundige maakt dan een afspraak om te kijken welke voor specifieke zaken invloed hebben op je balans. Hierbij kun je denken aan medicijnen , je visus, je bloeddruk en minder bewegen uit angst om te vallen. En de huisarts zal je indien nodig verwijzen naar de fysiotherapeut.

Voorkom vallen

Een val veroorzaakt vaak veel leed. Lichamelijk, door kneuzingen of een breuk, maar ook geestelijk. Ouderen die gevallen zijn, zijn vaak bang om opnieuw te vallen. Die angst zorg ervoor dat ze bepaalde situaties of activiteiten mijden. Niet meer naar de kaartclub, de koffie-inloop of de vriendin drie straten verderop. Vaak leidt dat tot eenzaamheid en een slechtere conditie.
Fysiotherapie Poelwaert biedt een behandeling voor mensen die regelmatig vallen, of bang zijn om te vallen.  Wij werken samen met verschillende zorgverleners. O.a. de ergotherapeut. Samen kijken we wat er bij je thuis aangepast kan worden om het valrisico te verkleinen.

De fysiotherapeutische behandeling bestaat vaak uit:
• Oefeningen om de mobiliteit, kracht en balans te verbeteren zowel in de praktijk als bij je thuis.

• Opsta oefeningen; hoe kom je na een val weer overeind?

 

Cursus “In Balans”> steviger op je benen ?

In samenwerking met Zorg4IJsselstein en de Gemeente verzorgen we ook de cursus “In Balans”.  Deze cursus is een valpreventieprogramma voor thuiswonende 65 plussers met een verhoogd valrisico en die er zelf wat aan willen doen. Tijdens deze cursus ga je in een groep van 12 personen aan de slag om de kans op een val zo klein mogelijk te maken. De cursus bestaat uit 3 cursusbijeenkomsten waarin je informatie en tips krijgt over bewegen en oefeningen voor thuis. In de 10 weken daarna oefen je 2 keer per week een uur met de groep en drinken we erna koffie. Je oefent op je eigen niveau. De oefeningen zijn bedoeld om uw evenwicht en spierkracht te verbeteren. 

Je krijgt een cursusboek met informatie en alle oefeningen, zodat je thuis kunt blijven oefenen.

Kosten cursus: € 50 euro

 

Bang om te vallen? en/of interesse in de Cursus “In Balans” ?

Maak een afspraak of stuur een bericht via onderstaand formulier

Denk jij baat te hebben bij valpreventie of wil je een afspraak maken voor iemand anders? Bel ons gerust. Alle behandelingen voor valpreventie kunnen zowel in onze praktijk als thuis worden uitgevoerd. Ook als je meer wilt weten over de behandelmethode of als je andere vragen hebt kan je contact met ons opnemen.

Contact

Telefoonnummer

 030 - 688 2239

Adres

Fysiotherapie Poelwaert
Pandora 57-66
3402 HW IJsselstein

Contact