Psychosomatische fysiotherapie

Als u geestelijk en lichamelijk uit balans bent

Psychosomatische fysiotherapie

Hebt u aanhoudend lichamelijke klachten, waarvoor geen medische oorzaak wordt gevonden? Wordt de stress u teveel? Dat kan. We noemen dit ALK (aanhoudende lichamelijke klachten) ; somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten die langer dan enkele weken duren en niet goed te verklaren zijn. De psychosomatisch fysiotherapeut kan u helpen. Bij dit soort klachten wordt vaak gedacht dat het een psychisch probleem is. Maar je hebt wel lichamelijke klachten. Dit kan verwarrend zijn en meestal kom je niet verder in je zoektocht naar een verklaring voor je klachten.

Psychosomatische klachten

Psychosomatische klachten hangen samen met spanning of stress. Voorbeelden zijn: vermoeidheid, (onbegrepen) pijnklachten, angst, duizeligheid en hoofdpijn, maar ook spier- en gewrichtspijn, benauwdheid, hartkloppingen of druk op de borst of slaapproblemen.

Spanning en ontspanning

Onze psychosomatische fysiotherapeut is gespecialiseerd in de behandeling van klachten die met spanning of stress te maken hebben en met onbegrepen lichamelijke klachten. Ze begeleidt je bij het herstellen van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning, belasting en belastbaarheid. Daarbij betrekt ze lichamelijke, psychologische en sociale aspecten bij de behandeling, waaronder je leef- en werkomstandigheden.

Behandeling op maat

Een psychosomatische fysiotherapeut werkt nauw samen met andere deskundigen zoals arts of specialist, psycholoog of bedrijfsarts. Voor de behandeling van jouw specifieke klachten gaan we samen met jou op zoek naar de oorzaak van jouw klachten. Is deze eenmaal in kaart gebracht, dan kan je rekenen op een behandeling op maat. De behandeling kan bestaan uit ademhalings- of ontspanningsoefeningen, het weer leren voelen van lichamelijke signalen en grenzen, het omgaan met piekeren en stress of opbouwen van je belastbaarheid.

Contact

Telefoonnummer

 030 - 688 2239

Adres

Fysiotherapie Poelwaert
Pandora 57-66
3402 HW IJsselstein

Contact