Reuma en arthrose

Heb je reuma, dan kan je last hebben van beperkingen in je dagelijkse leven. Fysiotherapie kan helpen wanneer je last hebt van vermoeidheid, verminderde spierkracht of een slechte conditie.

Reuma en arthrose

Reuma is een chronische ontstekingsziekte, een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen van je ‘bewegingsapparaat’ (gewrichten, spieren, pezen en botten) Bij sommige reumatische aandoeningen zijn ook de organen betrokken, zoals je longen, je hart of je nieren. In Nederland hebben bijna een kwart miljoen mensen reuma.

Klachten bij reuma

  • Pijn
  • Stijfheid in gewrichten of spieren
  • Vermoeidheid
  • Moeite met bewegen

Leven met reuma

Heb je reuma, dan kan je last hebben van beperkingen in je dagelijkse leven. Bijvoorbeeld lang staan, (trap)lopen of bij dagelijkse klusjes in huis. Fysiotherapie kan helpen wanneer je last hebt van vermoeidheid, verminderde spierkracht of een slechte conditie. Onze fysiotherapeut kan je ook leren om beter te leven met je klachten.

Diagnostiek en behandeling

Samen met jou kijken we welke activiteiten je moeite kosten, dit kan zijn lopen, iets van een hoge plank pakken of opstaan van de bank. Heeft dit te maken met de beweeglijkheid van je gewrichten, je spierkracht of conditie. Dit onderzoeken we door middel van een conditietest, een pijnscore of een vragenlijst over je activiteiten. Onze therapeut zal je vervolgens adviseren en je krijgt oefeningen die zoveel mogelijk gericht zijn op activiteiten uit je dagelijks leven.

Artrose

Artrose is een veelvoorkomende gewrichtsaandoening. Klachten zijn onder meer (start)pijn en/of (start)stijfheid in het gewricht. Het is een chronische ziekte, maar géén ‘gewrichtsslijtage’, dit betekent dat er iets aan te doen is.

Als je goed met je klachten omgaat, kan je voorkomen dat de artrose erger wordt. Het is belangrijk dat je voldoende beweegt, ook als dit niet makkelijk gaat. We raden je aan om tenminste vijf dagen per week een half uur te bewegen, zoals wandelen of fietsen. Onze fysiotherapeut kan je helpen om op een verantwoorde manier te (blijven) bewegen.

Contact

Telefoonnummer

 030 - 688 2239

Adres

Fysiotherapie Poelwaert
Pandora 57-66
3402 HW IJsselstein

Contact