Mariska werkt sinds 1998 met veel plezier als algemeen fysiotherapeut bij Fysiotherapie Poelwaert. Sinds 2000 is ze samen met Ira de Rooij praktijkhouder. Ze vindt het een uitdaging om voor iedereen een passende oplossing voor bestaande klachten te vinden. Dat één op één zijn, maar ook in groepsverband, bijvoorbeeld tijdens het therapiezwemmen waar ze iedereen op een fijne manier in beweging probeert te krijgen én te houden.

Haar specialismen zijn etalagebenen en reuma gerelateerde klachten. Bij etalagebenen, oftewel Claudicatio Intermittens wat letterlijk betekent “met tussenpozen mank lopen”, voelen je benen tijdens het lopen pijnlijk en vermoeid aan, deze klachten verdwijnen als je (al dan niet voor een etalage) een poosje stilstaat. Met behulp van looptherapie helpt Mariska je om je looptechniek, doorbloeding, coördinatie en je uithoudingsvermogen te verbeteren om zo een groter pijnvrije loopafstand te bereiken.

Reuma (reumatoïde artritis) is een verzamelnaam voor meer dan honderd verschillende aandoeningen van het “bewegingsapparaat”. Je bewegingsapparaat bestaat uit gewrichten, spieren, pezen en botten. De meeste klachten zoals pijn, stijfheid en vermoeidheid zijn met fysiotherapie goed te behandelen. Het is bij deze klachten belangrijk om actief te blijven, zonder het lichaam te overbelasten.

Mariska is aangesloten bij Chronisch ZorgNet en Reumanetwerk.

Bignummer: 19048609304