Heb je lichamelijke klachten, waarvoor maar geen medische oorzaak wordt gevonden? Denk dan eens aan het bezoeken van een psychosomatisch fysiotherapeut.

De samenhang tussen lichamelijke klachten en psychische overbelasting is vaak niet duidelijk te zien. Zo kunnen psychosomatische klachten zich uiten in vermoeidheid of onbegrepen pijnklachten, angst, duizeligheid of hoofdpijn. Maar ook in spier- en gewrichtspijn, benauwdheid, hartkloppingen, druk op de borst of slaapproblemen.

Een psychosomatische fysiotherapeut is gespecialiseerd in de behandeling van klachten die met spanning of stress te maken hebben. En met onbegrepen lichamelijke klachten (ALK: Somatisch Onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten). De therapeut werkt nauw samen met andere deskundigen zoals een arts, specialist, psycholoog of bedrijfsarts.

Als psychosomatisch fysiotherapeut begeleidt Minne mensen bij het herstellen van dit verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning, belasting en belastbaarheid. Ze neemt lichamelijke, psychologische en sociale aspecten mee in de behandeling, zoals leef- en werkomstandigheden.

De behandeling is altijd maatwerk en kan bestaan uit ademhalings- of ontspanningsoefeningen, leren voelen van lichamelijke signalen en grenzen, leren omgaan met piekeren en stress en het leren opbouwen van je belastbaarheid.

Minne werkt sinds 2004 met veel plezier in de praktijk van Fysiotherapie Poelwaert. Daarnaast werkt ze als psychosomatisch therapeut in een aantal verzorgingshuizen in IJsselstein of komt ze bij oudere mensen thuis.

Minne is aangesloten bij SOLKNET

Bignummer: 79058161504